Voetreflextra
Commissarislaan 109
8016 LL        Zwolle
Tel:     038-7850417           
info@voetreflextra.nl
ę 2012 - 2017   F. Heideveld
VoetreflexPlusTM
Enkele voorbeelden van behandelingen
[naar boven]

De behandelingen zoals hierboven kort worden toegelicht vormen slechts een deel van de mogelijkheden. Als er bij klachten wordt gekozen voor een behandeltraject, ontstaat er de mogelijkheid om vanuit de afgenomen anamnese een specifiek behandelplan op te stellen. Hierbij zullen de technieken worden gecombineerd die tot een zo effectief mogelijke aanpak leiden.

Bij de bovenstaande behandelvormen staan veel aandoeningen vermeld. Het is niet de bedoeling de indruk te wekken dat voetreflextherapie het antwoord is voor de genezing hiervan. Echter is inmiddels al meerdere keren uit gedegen onderzoek naar voren gekomen dat  voetreflextherapie als aanvullende behandelvorm veel kan bijdragen aan het herstel van patienten, en dit vaak ook kan bespoedigen.

Zo blijkt de werking van voetreflextherapie zeer waardevol als ondersteuning van de reguliere geneeswijze  bij de behandeling van bijvoorbeeld kanker. Met name de invloed die reflexologie heeft op angst en spanningen, met daarnaast de directe invloed op de pijn die patienten ervaren, zorgt ervoor dat de te gebruiken medicatie omlaag kan en dat door de verlaagde spanningen (stress) het zelfherstellend vermogen van het lichaam beter gaat functioneren.
Ook de nachtrust laat een verbetering zien en problemen zoals obstipatie en of diaree konden aanzienlijk worden verminderd.
De afvoer van afvalstoffen zal ook door voetreflexzonetherapie kunnen worden versneld, hetgeen na chemotherapie en of een narcose, zeer waardevol is. 

In 2013 heeft een wetenschappelijke studie het vermogen om angsten te verminderen wederom bevestigd bij een onderzoek onder 80 patienten die een hartoperatie hadden ondergaan. Hierbij werd aangetoond dat al na vier dagen een behandeling te hebben ondergaan van slechts twintig minuten, er een significant verschil was aan te tonen tussen de behandelde en niet behandelde patienten.
Waarom kan voetreflextherapie zoveel betekenen bij het herstel van patienten bij zoveel verschillende ziektebeelden?

Het antwoord hierop ligt in de wijze waarop het lichaam (en de geest) wordt be´nvloed. Doordat het sterk de angst en spanning kan verminderen en daardoor o.a. de nachtrust bevorderd, zal het immuunsysteem veel beter kunnen functioneren, dit zal het zelfherstellendvermogen van het lichaam direct gunstig be´nvloeden.
De aan stress gerelateerde ziektebeelden (meer dan 75%) kunnen hierdoor vanuit de oorzaak worden behandeld.
Het heeft daarnaast een gunstig effect op de bloeddruk en de suikerspiegel.
Naast dit aspect kunnen we met voetreflextherapie, zoals ook door onderzoek wordt bevestigd, direct invloed uitoefenen op verschillende organen, hiervan b.v. de doorbloeding stimuleren en daarmee de werking verbeteren. Dit is o.a. aangetoond met de doorbloeding van de nieren en de darmen.

Mijn kennis heb ik de afgelopen jaren verdiept en aangevuld met o.a. de volgende modules en cursussen:

Triggerpoint voor voet en onderbeen
Chinflex
« Professionel   
Veel voorkomende ziektebeelden
4 lagen Reflexologie
ADHD / Dyslexie en Voetreflextherapie
An Shen Massage
:  Hoofd/Nek/Schouder/Rug
Spijsvertering als basis
Voedingsleer: Overgewicht
Gewichtsbeheersing

Chinli-Tuina masseur
Chinese Kruiden Patentformules
Aromatherapie
Chi Nei Tsang