Korte Toelichting op de Voetreflex-behandelingen

De behandelingen zoals hieronder kort worden toegelicht vormen slechts een deel van de mogelijkheden. Als er bij klachten wordt gekozen voor een behandeltraject, ontstaat er de mogelijkheid om vanuit de afgenomen anamnese een specifiek behandelplan op te stellen.
Hierbij kunnen technieken worden gecombineerd die tot een zo effectief mogelijke aanpak leiden.

Bij de onderstaande behandelvormen worden verschillende aandoeningen vermeld. Het is niet de bedoeling de indruk te wekken dat voetreflextherapie het antwoord is voor de genezing hiervan. Echter is inmiddels al regelmatig uit gedegen onderzoek naar voren gekomen dat voetreflextherapie als aanvullende behandelvorm veel kan bijdragen aan het herstel van patienten, en dit proces vaak kan bespoedigen.

 

Massages voor menstruele en overgangsklachten

Er zijn een aantal massages die goed inzetbaar zijn bij klachten die in nauw verband staan met de maandelijkse cyclus.
Denk bijvoorbeeld aan de bij het 'premenstrueel syndroom' behorende klachten zoals::

Pijnlijke borsten
Hoofdpijn
Een opgeblazen gevoel, etc.

Deze klachten, die veelal regelmatig terugkeren, zijn door middel van verschillende massages goed te beïnvloeden.

Zones van het Hart en Bloedvaten

In een tijd waar hart en vaatziekten zeer frequent voorkomen, zal het belang van deze massage duidelijk zijn. Een slechte doorbloeding van het lichaam heeft op alle organen en weefsels in het lichaam een negatieve invloed. Het niet goed werken van het hart of de bloedsomloop heeft zeer verstrekkende gevolgen voor ons functioneren en uiteindelijk onze levensverwachting.

 

Oncoreflex®

Oncoreflex-massages worden gegeven aan mensen met de diagnose kanker.
Dit ter ondersteuning van de reguliere behandeling en het is inzetbaar tijdens alle stadia van het ziekte- c.q. genezingsproces.

Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van de misselijkheid na chemo-behandelingen, het bevorderen van de opbouw van rode en witte bloedcellen, het detox proces optimaliseren en het ondersteunen van de energieopbouw, het lichaam laten ontspannen, etc.

 

Massage van de zones van het hoofd

Ruim 80 procent van de hedendaagse gezondheidsklachten zijn stress gerelateerd. Een vaak terugkerende klacht die meestal stress gerelateerd zal zijn is hoofdpijn. Nu zijn er vele vormen van hoofdpijn die zelf ook weer verschillende gradaties kennen. Het is van belang te onderzoeken waar de mogelijke oorzaken liggen en hierop de te geven massage af te stemmen.

 

Massage van de zones van het Lymfesysteem

Sleutelbegrippen die bij deze massage horen zijn: vitaliteit en reiniging.

Het lymfesysteem vormt een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem.
Met name bij infecties of een verstoorde zuur- base balans kan het stimuleren van het lymfesysteem een positief effect opleveren.

 

Massage van de zones van de Spijsvertering

Sleutelbegrippen die bij deze massage horen zijn: energie en bouwstoffen.

Bij spijsvertering gaat het om het verteren van spijzen. Oftewel de omzetting van voedsel naar enerzijds energie zodat het lichaam goed kan functioneren en anderzijds naar bouwstoffen, zodat nieuwe cellen aangemaakt kunnen worden en bestaande cellen vervangen worden. Bij dit hele proces spelen ook de lever, de galblaas en de alvleesklier een belangrijke rol.

 

Energetische Meridiaanmassage

Deze massage valt onder de energetische massages die met name vanuit de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunst zijn ontwikkeld.

Hier worden de voeten, de onderbenen en de knieën behandeld, of de handen, de onderarmen en de ellebogen.
De massage is erop gericht om het lichaam en de geest weer in balans te krijgen.

 

Massage van de zones van de spieren en gewrichten

De spieren en gewrichten maken het mede mogelijk dat wij ons kunnen bewegen en houdingen kunnen aannemen die goed voor ons zijn. Van jong tot oud heeft men wel eens te maken met klachten rondom de spieren en of gewrichten. Bij jongeren zal het vaker gaan om klachten voortvloeiend uit kwetsuren, zoals sportblessures etc. Bij ouderen zal vaker de leeftijd een rol spelen bij het ontstaan van klachten, waarbij het gevaar bestaat dat men in een vicieuze circel terechtkomt van klachten door b.v. te weinig beweging waardoor er veelal nog minder wordt bewogen etc.

 

Metamorfosemassage

Deze massage valt onder de energetische massages die met name vanuit de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunst zijn ontwikkeld.

Bij deze bijzondere massage worden naast de voeten ook de handen en het hoofd gemasseerd. Met name de reflexgebieden die behoren bij de wervelkolom worden gestimuleerd. Deze massage is erop gericht om blokkades te doen afnemen zodat men weer zichzelf kan zijn. Dit zal ertoe bijdragen dat men makkelijker dingen kan gaan loslaten.

 

Massage van de zones van de Ademhaling
(Longen)

Sleutelbegrippen die bij deze massage horen zijn: vitaliteit en energie

Het enige proces in ons lichaam dat zowel onbewust alsook bewust functioneert is de ademhaling. Onbewust wordt het gereguleerd door omgevingstoestanden, zoals de hoeveelheid zuurstof in de lucht, de mate waarin we ons inspannen en of bijvoorbeeld door het weer. Tevens hebben emoties een directe invloed op onze onbewuste ademhaling.

 

Zonnevlechtmassage

Deze massage valt onder de energetische massages die met name vanuit de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunst zijn ontwikkeld.

Deze massage is zeer effectief bij klachten voortvloeiend uit langdurige stress en spanningen.

 

Massage van de zones van de wervelkolom

Sleutelbegrippen die bij deze massage horen zijn: houding en beweging.

De wervelkolom is van nature ingesteld op beweging en beweging is voor veel lichaamsfuncties essentieel. Denk maar eens aan de werking van het lymfesysteem, dat mede van lichaamsbeweging afhankelijk is om goed te functioneren.

 

Zones van de Hormonen

Hormonen worden via de bloedbaan door heel het lichaam afgegeven. Inmiddels zijn er meer dan 100 verschillende hormonen ontdekt. Het zijn stoffen die de processen in het lichaam sturen, zoals de suiker in het bloed, de hoeveelheid zout en water in het weefsel, maar ook veranderingsprocessen zoals in de pubertijd en de overgang duidelijk naar voren komt.

 

Ontspanningsmassage

Een massage waarbij vooral de Chinese massagetechnieken worden gebruikt om een diepe ontspanning te bereiken. Hierbij worden zowel de knieën,
de onderbenen als ook de voeten gemasseerd.
Een ontspannen toestand is het uitgangspunt voor een goed functionerend immuunsysteem en een juiste (volledige) werking van alle lichaamsfuncties.

 

Massage van de zones van de urinewegen
(Nier en Blaas)

Sleutelbegrippen die bij deze massage horen zijn: ontgiften en reinigen.

De nieren zorgen er samen met de lever, de huid en de longen voor dat schadelijke en lichaamsvreemde stoffen uitgescheiden worden. De nieren dragen ertoe bij dat wij ons fit en fitaal voelen.