Korte Toelichting op de Voetreflex-behandelingen

De behandelingen zoals hieronder kort worden toegelicht vormen slechts een deel van de mogelijkheden. Als er bij klachten wordt gekozen voor een behandeltraject, ontstaat er de mogelijkheid om vanuit de afgenomen anamnese een specifiek behandelplan op te stellen.
Hierbij kunnen technieken worden gecombineerd die tot een zo effectief mogelijke aanpak leiden.

Bij de onderstaande behandelvormen worden verschillende aandoeningen vermeld. Het is niet de bedoeling de indruk te wekken dat voetreflextherapie het antwoord is voor de genezing hiervan. Echter is inmiddels al regelmatig uit gedegen onderzoek naar voren gekomen dat voetreflextherapie als aanvullende behandelvorm veel kan bijdragen aan het herstel van patienten, en dit proces vaak kan bespoedigen.

Zo blijkt de werking van voetreflextherapie zeer waardevol als ondersteuning van de reguliere geneeswijze bij de behandeling van bijvoorbeeld kanker. Met name de invloed die reflexologie heeft op angst en spanningen, met daarnaast de directe invloed op de pijn die patienten ervaren, zorgt ervoor dat de te gebruiken medicatie omlaag kan en dat door de verlaagde spanningen (stress) het zelfherstellend vermogen van het lichaam beter gaat functioneren.

Ook de nachtrust laat een verbetering zien en problemen zoals obstipatie en of diaree konden aanzienlijk worden verminderd.

De afvoer van afvalstoffen zal ook door voetreflexzonetherapie kunnen worden versneld, hetgeen na chemotherapie en of een narcose, zeer waardevol is.

In 2013 heeft een wetenschappelijke studie het vermogen om angsten te verminderen wederom bevestigd bij een onderzoek onder 80 patienten die een hartoperatie hadden ondergaan. Hierbij werd aangetoond dat al na vier dagen een behandeling te hebben ondergaan van slechts twintig minuten, er een significant verschil was aan te tonen tussen de behandelde en niet behandelde patienten.

Waarom kan voetreflextherapie zoveel betekenen bij het herstel van patienten bij zoveel verschillende ziektebeelden?
Het antwoord hierop ligt in de wijze waarop het lichaam (en de geest) wordt beïnvloed. Doordat het sterk de angst en spanning kan verminderen en daardoor o.a. de nachtrust bevorderd, zal het immuunsysteem veel beter kunnen functioneren, dit zal het zelfherstellendvermogen van het lichaam direct gunstig beïnvloeden.

De aan stress gerelateerde ziektebeelden (meer dan 75% van alle ziekten) kunnen hierdoor mede vanuit de oorzaak worden behandeld.

Het kan daarnaast een gunstig effect hebben op de bloeddruk en de suikerspiegel.

Naast dit aspect kunnen we met voetreflextherapie, zoals ook door onderzoek wordt bevestigd, direct invloed uitoefenen op verschillende organen, hiervan b.v. de doorbloeding stimuleren en daarmee de werking verbeteren. Dit is o.a. aangetoond met de doorbloeding van de nieren en de darmen.

Mijn kennis heb ik de afgelopen jaren verdiept en aangevuld met o.a. de volgende modules en cursussen:

Oncoreflex®
De vrouw: Menstruatie en Overgang
Triggerpoint voor voet en onderbeen

Chinflex® Professionel
Veel voorkomende ziektebeelden
4 lagen Reflexologie
ADHD / Dyslexie en Voetreflextherapie
An Shen Massage: Hoofd/Nek/Schouder/Rug
Spijsvertering als basis
Voedingsleer: Overgewicht
Gewichtsbeheersing
Chinli-Tuina masseur
Chinese Kruiden Patentformules
Aromatherapie
Chi Nei Tsang