Ontspanningsmassage

Een massage waarbij vooral de Chinese massagetechnieken worden gebruikt om een diepe ontspanning te bereiken. Hierbij worden zowel de knieën,
de onderbenen als ook de voeten gemasseerd.
Een ontspannen toestand is het uitgangspunt voor een goed functionerend immuunsysteem en een juiste (volledige) werking van alle lichaamsfuncties.

Bij spanningen worden veel lichaamsfuncties 'even' op een lager pitje gezet. Dit is een normale reactie van ons lichaam bij bedreigende situaties, echter bij langdurige spanning (stress) werkt deze reactie op den duur averechts, met als gevolg de vele 'moderne' ziektebeelden. Liefst 80% is stressgerelateerd, waarbij laaggradige chronische ontstekingreacties een grote rol spelen.

Uit het voorgaande mag duidelijk zijn dat de werking van een onspannende massage erg heilzaam is voor alle mensen in onze westerse samenleving.

Ontspannende massages worden steeds vaker ingezet om het herstel, b.v. na een chirurgische ingreep, te bespoedigen. Je geeft immers het zelfgenezend vermogen van het lichaam een duwtje in de rug.

Soms hoor je mensen opmerken dat zij zich niet kunnen ontspannen, "daar zijn we immers veel te druk voor". Juist voor de mensen die ervan overtuigd zijn geraakt dat zij zich niet kunnen ontspannen, kan deze massage een hele ontdekking zijn. Het komt regelmatig voor dat zij, zeker als er nog geen ervaring was met reflexologie, erg verbaast reageren na de massage dat ze "zover weg waren". Zie hier een vaste overtuiging die na 45 minuten massage overgaat in verbazing, mooi om te mogen ervaren als therapeut.

Ook de overtuiging die sommigen koesteren, dat het aanraken van de voeten kriebelt en niet prettig is, wordt met deze massage snel uit de wereld geholpen.

Het is mogelijk dat men zich na afloop in eerste instantie erg moe voelt. De vermoeidheid die al in het lichaam aanwezig was komt dan tot een bewust niveau. Dit is een goede reactie op deze massage. Al snel zal het vermoeide gevoel verdwijnen en gaat men zich vitaler en energieker voelen.

Voor iedereen die kennis wil maken met reflexologie en voetmassage is dit een erg prettige behandeling.

Neem gerust contact met mij op als u wilt weten of ik iets voor uw specifieke situatie kan betekenen.

Logoklein3