De TDP-Lamp

Een korte inleiding

De TDP Lamp is ontwikkeld in 1978 door Mr. Gou Webing en werd in 1986 gepresenteerd op een internationale beurs in Zagreb en later op de Eureka World Fair for inventions in Brussel.

TDP staat voor "Tending Diancibo Pu" wat vrij vertaald "speciaal elektromagnetisch spectrum" betekent. Het apparaat bevat een warmte-element waarbij de gegenereerde warmte via een daarvoor geplaatste schijf met 33 mineralen op het lichaam straalt. Hoe men erbij is gekomen om dit speciale spectrum toe te passen, is een mooi verhaal. Het begint in een mijn in China waar men zwarte klei wint. Ondanks de barre werkomstandigheden, veroorzaakt door afwisselend extreme kou en warmte en de vochtigheid waarin men werkte, waren de arbeiders opmerkelijk klachtenvrij en weinig ziek. Toen men hiervoor een verklaring zocht kwam men uiteindelijk uit op de aanwezigheid van de warme zwarte klei die een straling in het verre infrarood spectrum verspreide. Het bleek dat de klei veel mineralen en spoorelementen bevatte die ook terug te vinden zijn in het menselijk lichaam en in wezen onontbeerlijk zijn voor het goed functioneren ervan.

Ieder mens straalt warmte (lees infrarood licht) uit. De warmtestraling die de TDP-lamp genereerd komt overeen met de straling die de verschillende cellen van het menselijk lichaam uitzenden.tdplamp2small Hierin wordt de verklaring gezocht van de vele goede resultaten die men met deze lamp boekt. De plekken op of in het lichaam waar men klachten heeft worden tot op celniveau met een aangenaam warme gloed geholpen om weer op de eigen natuurlijke wijze te functioneren.

De vele klinische onderzoeken die gepubliceerd zijn komen vaak met een beeld dat pijnklachten zeer goed te behandelen zijn en dat het herstel van blessures en of verwondingen sneller plaatsvindt. De lijst van aandoeningen en verwondingen die men mede hiermee met een goed resultaat heeft behandeld, is erg lang.

Dit is op zich niet verwonderlijk als men bedenkt dat de lamp eigenlijk het lichaam aanzet om weer op celniveau goed te functioneren, waarbij het zelfherstellendvermogen krachtig wordt gestimuleerd.

De TDP-lamp in mijn praktijk

Na enkele maanden van gebruik in de praktijk zie ik dat bij veel mensen met pijnklachten of klachten aan de gewrichten er meestal snel verlichting optreedt.

Over de effecten op langere termijn en bij andere klachten kan ik nu nog weinig concluderen, echter de ervaringen tot nu toe zijn veelbelovend.

De TDP-Lamp kan worden ingezet bij zowel voetreflexbehandelingen alsook bij Tuina massages.
Deze gecombineerde aanpak waarbij verschillende technieken heel gericht op een klacht of aandoening worden aangewend, is in de praktijk heel effectief gebleken.

Het alleen toepassen van de TDP-lamp kan ook. Neem hiervoor contact met mij op voor een afspraak.