Even voorstellentempel

Op deze pagina's wil ik mij graag aan u voorstellen en vertellen hoe ik mijn praktijk heb opgezet en waarom ik voor deze benadering gekozen heb. Mijn naam is Francis Heideveld, ik ben getrouwd en wij hebben twee zonen. Mijn praktijk heb ik aan huis in Zwolle.

In het verleden ben ik enkele keren in aanraking gekomen met acupunctuur, voetreflexologie en diverse vormen van massage.

Bij verschillende mensen heb ik daarbij heel bijzondere dingen zien gebeuren en zelf heb ik ook meerdere malen het effect van deze methode mogen meemaken.
Door deze ervaringen heb ik lijfelijk kunnen ondervinden wat een alternatieve benadering en behandeling van klachten kan betekenen en mede hierdoor was mijn interesse voor de Chinese geneeskunst gewekt.

Het is inmiddels al weer twaalf jaar geleden dat ik voetreflextherapie leerde kennen. Heb zelf in die tijd mijn eerste massages gehad en deze ervaringen zorgden ervoor dat ik hier meer van wilde weten.

In deze beginperiode heb ik een cursus en meerdere workshops over dit onderwerp gevolgd, waarbij ik steeds meer begon te beseffen dat deze materie veel dieper gaat dan dat in deze korte cursussen, van soms slechts een jaar, kan worden aangeboden.

Omdat ik zoals uit het voorgaande blijkt al langer gefascineerd was door enkele oude Chinese behandelmethodes, was ik erg geïnteresseerd toen ik de opleiding van Total Health, "VoetreflexPlusTM", leerde kennen. Waarbij de combinatie van Chinese en Westerse voetreflextherapie mij enorm aansprak. Total Health werkt samen met een door de Chinese overheid erkent opleidingsinstituut in Beijing en met de Universiteit van Beijing.

Tijdens de voorlichtingsdag over deze opleiding voelde ik dat dit bij mij paste en dat ik hier de verdieping vond die ik zocht.
Dit heeft ertoe geleid dat ik drie jaar lang met veel plezier deze opleiding ben gaan volgen.

brug2


Nu ik terug kan kijken op meerdere jaren praktijkervaring, kan ik constateren dat de reacties van cliënten veelal zeer positief zjn. Ook zelf ben ik zeer tevreden met de behaalde resultaten.

Niet alleen de behandelingen in mijn praktijk zijn gebaseerd op de Chinese filosofie, waarbij de benadering van gezondheid en de oorzaken van klachten sterk kan afwijken van de westerse aanpak. Zelf heb ik in mijn leven geleerd dat leven vanuit denkbeelden uit het verre oosten mij rust en structuur kunnen geven. Vanuit deze voor mij waardevolle levensfilosofie heb ik mijn opleiding gevolgd en zal ik mijn praktijk gaan voeren.

In september 2015 heb ik de driejarige Tuina opleiding succesvol afgerond. De combinatie van Voetreflextherapie met de technieken die Tuina biedt, heeft binnen mijn praktijk al vaak tot zeer verrassende resultaten mogen leiden.

 

Naast deze opleidingen heb ik de volgende onderwerpen als bijscholing gedaan:

Oncoreflex®
Triggerpoint voor voet en onderbeen
Chinflex® Professionel
Veel voorkomende ziektebeelden
4 lagen Reflexologie
ADHD / Dyslexie en Voetreflextherapie
An Shen Massage: Hoofd/Nek/Schouder/Rug
Spijsvertering als basis
De vrouw: van Menstruatie tot Overgangsklachten
Voedingsleer: Overgewicht
Gewichtsbeheersing
Chinli-Tuina masseur
Chinese Kruiden Patentformules
Zwangerschaps Reflexologie
Chi Nei Tsang
Fertiliteits Reflexologie